Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο Λειτουργίας : Δευτέρα-Σάββατο: Επικοινωνήστε μαζί μας / Κυριακή: 10:00 π.μ. - 13:00 μ.μ.

Περιβάλλον - Ανακύκλωση - Εθελοντισμός - Πολιτισμός στον Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

pa1

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα Αττικής και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού σχολείου Βαρνάβα «Ευάγγελος Σκουβαράς», αφιερωμένες στην Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

pa2

Οι εκδηλώσεις περιείχαν δωρεάν ξεναγήσεις στα δύο μουσεία Βαρνάβα (Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο & Ευρωπαικό Μουσείο Άρτου), ομιλίες αλλά και παραμύθια (για μικρούς & μεγάλους) από τα στελέχη των δύο φορέων, καθώς και συζητήσεις – προτάσεις από τους μικρούς επισκέπτες για ένα καλύτερο περιβαλλοντικό μέλλον του Βαρνάβα, του δήμου Μαραθώνα αλλά και της χώρας μας.

pa3

Οι εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στο Περιβάλλον, την Ανακύκλωση και τον Εθελοντισμό, ανέξειξαν την πολιτιστική αξία και οντότητα αυτού του τρίπτυχου, που σήμερα όλοι μας την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, για έναν καλύτερο και ομορφότερο κόσμο.

pa4

Στους παρεβρισκόμενους των ημερών περιβάλλοντος (νηπιαγωγείο δήμου Αχαρνών, αθλητικός σύλλογος μπάσκετ κοινότητας Γραμματικού «Καλλίμαχος», παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο & δημοτικό σχολείο κοινότητας Βαρνάβα, εκπαιδευτικούς, γονείς, επισκέπτες από την Αττική κ.α), μοιράστηκαν εκατοντάδες φυτά και δέντρα προσφορά φυτωρίων από την βόρεια και ανατολική Αττική (Συνιολάκης, Τέσσερις Εποχές, Γ. Γουρνή, Ιωάν. Λέντζος) αλλά και εκατοντάδες τσάντες ανακύκλωσης.