Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιόλαδου στο Ευρωπαϊκό Μουσείο 'Αρτου

imera elias kai elaioladou01

Μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία της Πεύκης και του Αμαρουσίου γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου στο Ευρωπαϊκό μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα Αττικής.

imera elias kai elaioladou02

Οι επισκέπτες του μουσείου ενημερώθηκαν για το «παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης και της αρμονίας που έχει πλέον εξαπλωθεί στις πέντε ηπείρους και συμβάλλει στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και στη διατήρηση των φυσικών πόρων», καθώς επίσης και γιατί το ελαιόλαδο μαζί με τις επιτραπέζιες ελιές, είναι μια αποδεδειγμένη πηγή διατροφής και υγείας.

imera elias kai elaioladou03

Οι μικροί μαθητές ράβδισαν και μάζεψαν ελιές ενώ βίωσαν τη μεταμόρφωση της ελιάς σε λάδι. Παράλληλα δημιούργησαν παραδοσιακά ζυμαρικά (γκόκλιες) με βάση αλεύρι, νερό, μυτζήθρα και λάδι τις οποίες και γεύτηκαν. Επίσης οι επισκέπτες, ενημερώθηκαν για τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό με επίκεντρο την ελιά και το λάδι, τη μεσογειακή διατροφή καθώς και, το πώς θα πρέπει να διαχειριζόμαστε περιβαλλοντικά τους ελαιώνες που είναι γνωστό ότι εκτός από τον ρόλο που διαδραματίζει η ελιά για τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας βοηθά και στη βελτίωση του εδάφους ως εμπόδιο στην απερήμωση.

imera elias kai elaioladou04

imera elias kai elaioladou05