Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος Στα Μουσεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

Το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου που εδρεύουν στο Βαρνάβα Αττικής δήμου Μαραθώνα για μια ακόμη χρονιά γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με σύνθημα «7 δισεκατομμύρια ζωές, ένας πλανήτης, καταναλωτική συνείδηση» όπως γιορτάζεται φέτος η παγκόσμια ημέρα, ενημέρωσαν και μοίρασαν εκατοντάδες φυτά και έντυπο υλικό σε πολίτες και σχολεία της Αττικής, με τη στήριξη των φυτωρίων Garden Center Συνιολάκης, Παπαδημητρίου, Φυτά «Τέσσερις Εποχές» και Πουλημένος.

Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα

 

Τα στελέχη των μουσείων Βαρνάβα ανέπτυξαν σε ενήλικες και παιδιά βασικά θέματα διαχείρισης των φυσικών πόρων του πλανήτη, τη σχέση περιβάλλοντος-ευημερίας της ανθρωπότητας και οικονομίας, οικοσύστημα και αύξηση του πληθυσμού, πρότειναν και καθημερινούς τρόπους προστασίας του «τοπικού τους περιβάλλοντος». Τρόπους απλούς όπως η καθαριότητα και προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινή τους κατανάλωση στο σπίτι και στο σχολείο σε σχέση με την ανακύκλωση καθώς και την οργάνωσή τους σε εθελοντικές και «πράσινες» οργανώσεις της περιοχής τους για την εξασφάλιση ενός υγιούς μέλλοντος. Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στο Βαρνάβα εκπαίδευσε τις τελευταίες μέρες δεκάδες μαθητές στην τέχνη του «κεντημένου ψωμιού», γνωρίζοντας σε αυτούς βιωματικά τόσο την καλλιέργεια της γης όσο και την τέχνη του ζυμώματος καθώς το σιτάρι ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής, της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς "The Living Heritage" αλλά και του περιβάλλοντος.

Παιδικός Σατθμός Παραμυθούπολη Νέα Ερυθραία

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα με τα δύο μουσεία που έχει ιδρύσει, έχει διαθέσει δωρεάν με το δίκτυο εθελοντών που διατηρεί, πάνω από επτά χιλιάδες φυτά και άγρια δέντρα σε πολίτες ενώ έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δράσεις καθαριότητας και δεντροφυτεύσεων, σε όλη τη βόρεια αττική. 

 

Παιδικός Σταθμός Ονειροδρόμιο Δροσιά

Περισ. www.ilmb.gr, www.levdm.gr, www.mouseio-psomiou.gr.