Το Καπη Κοινοτητας Γραμματικου Στο Ευρωπαικο Μουσειο Αρτου Και Στο Διαδραστικο Αγροτικο Λαογραφικο Μουσειο Βαρναβα Δημου Μαραθωνα

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο στο Βαρνάβα Αττικής επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ κοινότητας Γραμματικού του δήμου Μαραθώνα.

DSC02687

Read more ...

Πολιτισμός στο Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

«Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Καΐρου και η Ένωση Παλιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας σας ευχαριστούν και σας συγχαίρουν, υγεία και καλή δύναμη. Ευχόμαστε η δύναμη του Θεού πάντα να σας δίνει την μεγαλοσύνη του για να μεταλαμπαδεύεται τις ρίζες και τα έθιμά μας στους απόγονους».Με αυτές τις φράσεις στο βιβλίο εντυπώσεων οι Σύλλογοι Παλαιών Προσκόπων Καΐρου και Νέας Ιωνίας καθώς και το Β΄ ΚΑΠΗ δήμου Μεταμόρφωσης αποχαιρέτισαν το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο τα οποία εδρεύουν στον Βαρνάβα Αττικής του δήμου Μαραθώνα. Οι τρεις αυτές σημαντικές επισκέψεις που ήρθαν να προστεθούν σε αντίστοιχες δημοτικών σχολείων της Αττικής πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα δυο μουσεία.

politismos sto varnava dhmoy marathwna 1

Διαβάστε περισσότερα...

Επισκέψεις στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα από το Μεξικό

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα (Πέμπτη 1-9-2005) ο πρώην Βουλευτής και Γερουσιαστής της Κυβέρνησης  του Μεξικού JAIME BAEZ,  η σύζυγος του Graciela Ricardez,  η κόρη του Graciela Baez οικονομολόγος και ο νομικός σύμβουλος Prilidis Kostas. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τους ιδρυτές του Πέτρο Κατσίκη και Μηλέα Παππά, όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τον πολιτισμό, την κουλτούρα τα ήθη αλλά και τα έθιμα κυρίως των κατοίκων της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Mirmingham στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα

Μια σημαντική, Ευρωπαϊκής εμβέλειας επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (19-7-05) στον Βαρνάβα στο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου. Αντιπροσωπεία από την Αγγλία αποτελούμενη από την εκπρόσωπο της Αγγλικανικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και ιερέα κα. VIVIENNE AGGETT, την εκπρόσωπο και μέλος του Δ.Σ. του  Μουσείου HANDSWORTH OLD TOWN HALL  του Μπέρμινκχαμ κα. PAT  MILLS και την καθηγήτρια Αγγλικών στην Ελλάδα  κα. XΡΙΣΤΙΝ ΣΑΚΑΛΗ  ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τους Ιδρυτές του Πέτρο Κατσίκη και Μηλέα Παππά.

Διαβάστε περισσότερα...

Page 1 of 3