Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Τα ΚΑΠΗ Μαραθώνα & Χαλκίδας στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα

Δυο σημαντικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε στο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα. Η πρώτη με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κοινότητας κ. Ευάγγελου Δήμα αφορούσε την επίσκεψη ΚΑΠΗ από την Χαλκίδα. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τους ιδρυτές Πέτρο Κατσίκη και Μηλέα Παππά και τον εθελοντή Παντελή Κατσίκη.

Στον Πρόεδρο του Κ.Α.Π.Η. Χαλκίδας οι άνθρωποι του Μουσείο δώρισαν το βιβλίο του Γιάννη Β. Πέππα « Αρβανίτες» για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης τους. Ο Διευθυντής του Μουσείου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης του Μουσείου καθώς και στην ιστορία των Αρβανιτών όχι μόνο στην Βόρεια Αττική αλλά και γενικότερα.

Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από το ΚΑΠΗ Δήμου Μαραθώνα όπου τους υποδέχτηκε η εκ των ιδρυτών Μηλέα Παππά στην οποία πρόσφεραν ένα κεντημένο ψωμί της περιοχής τους, προάγγελο της έκθεσης ψωμιού που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απρίλη από το Ι.Λ.Μ.Β.