Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Επισκέψεις στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα από το Μεξικό

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα (Πέμπτη 1-9-2005) ο πρώην Βουλευτής και Γερουσιαστής της Κυβέρνησης  του Μεξικού JAIME BAEZ,  η σύζυγος του Graciela Ricardez,  η κόρη του Graciela Baez οικονομολόγος και ο νομικός σύμβουλος Prilidis Kostas. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τους ιδρυτές του Πέτρο Κατσίκη και Μηλέα Παππά, όπου και ενημερώθηκε διεξοδικά για τον πολιτισμό, την κουλτούρα τα ήθη αλλά και τα έθιμα κυρίως των κατοίκων της Αττικής.

Ο γερουσιαστής JAIME BAEZ  προσκάλεσε το Δ.Σ. του Μουσείου να επισκεφτεί την πόλη του Μεξικού, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις δεκάδες των εκθεμάτων του Μουσείου και την άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Ιδιαίτερα εντυπωσιάστηκαν οι ξένοι επισκέπτες  από τα εκθέματα του κεντημένου ψωμιού και δήλωσαν ότι τέτοιες κινήσεις  και τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να επιβραβεύονται από το ελληνικό κράτος όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά. Τέλος, ανταλλάγησαν αναμνηστικά και δώρα.