Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα στο "Money Show"

Μια σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο χώρο του Ξενοδοχείου HILTON στην Αθήνα από την Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος, στα πλαίσια του Forum money show. Το θέμα ήταν η αλληλένδετη σχέση κράτους και μη κυβερνητικών οργανώσεων στη μέριμνα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η προσφορά τους στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Διαβάστε περισσότερα...

Εθελοντισμός και Ανακύκλωση

Το θέμα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων είναι από τα πρώτα στην ατζέντα των κατοίκων της κοινότητας Βαρνάβα όπως διαφάνηκε από την μαζική προσέλευσή τους στην εκδήλωση της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα την περασμένη εβδομάδα. Δεκάδες πολίτες αψηφώντας το δυνατό κρύο και το χιονόνερο, μετέφεραν εκατοντάδες κιλά από χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου «Ευάγγελος Σκουβαράς».

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν εκμάθηση τουρκικής γλώσσας

Με επιτυχία ξεκίνησε η δωρεάν εκμάθηση τουρκικής γλώσσας (1ος Κύκλος) από την κυρία Μουαζέζ Ισέτ στις εγκαταστάσεις των Μουσείων Βαρνάβα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 13:30 - 15:00. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 2οΚύκλο δωρεάν μαθημάτων μπορούν να εγγραφούν στην παρακάτω διεύθυνση.

Ανδρούτσου  7 Βαρνάβας  τηλ: 22950-97870 από 09:00-13:00 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Κοινωφελής Εργασία και Ανακύκλωση από τη Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

Εργαστήριο ανακύκλωσης δημιούργησε η Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα την Παρασκευή 20 Ιουλίου στην παραλία Βαρνάβα κατασκευάζοντας από ανακυκλωμένα υλικά κάδους απορριμμάτων. Η δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής» που συγχρηματοδεοτείται από το ΕΚΤ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες δίνοντάς τους ιδέες για την δημιουργία κάδων απορριμμάτων από πλαστικά μπουκάλια νερού και αναψυκτικών. Στο ολοήμερο αυτό κάλεσμα ανταποκρίθηκαν παίρνοντας μέρος λουόμενοι πολίτες και παιδιά που εκπαιδεύτηκαν στην συγκεκριμένη κατασκευή.

koinwfelhs ersasia anakyklwsh apo th laografikh etaireia varnava

Read more ...

Αλληλεγγύη, Εθελοντισμός και Περιβάλλον από τα Μουσεία Βαρνάβα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

Δράση 1η

Το τμήμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού των δύο παραπάνω φορέων καλεί κάθε ενδιαφερόμενο  να συνεισφέρει  τεχνικά και υλικά έτσι ώστε στο μοναστήρι Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην κοινότητα Βαρνάβα του νέου δήμου Μαραθώνος να ολοκληρωθεί το σύστημα  θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Page 1 of 2