Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα στο "Money Show"

Μια σημαντική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο χώρο του Ξενοδοχείου HILTON στην Αθήνα από την Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος, στα πλαίσια του Forum money show. Το θέμα ήταν η αλληλένδετη σχέση κράτους και μη κυβερνητικών οργανώσεων στη μέριμνα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η προσφορά τους στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Σε αυτή την ημερίδα καλέστηκαν και συμμετείχαν και οι άνθρωποι του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα όπου είναι γνωστοί η ευαισθησία τους για την Κοινωνική αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, μέσα από την ίδρυση και λειτουργία του δικτύου εθελοντών που λειτουργεί. Στο Forum συμμετείχαν αρκετές εθελοντικές οργανώσεις  όπως οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής – Ανοιχτή Αγκαλιά, η Ανακουφιστική Συμπονετική Παρηγορητική Αγωγή, ο Σύλλογος Προστασίας Κηφισιάς, Το Χαμόγελο του Παιδιού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τυφλωκωφών, το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας  Χατζηκυριάκειο κ.ά.

Καλεσμένοι στο πάνελ επίσης ο Γιάννης Μίχας Νομάρχης Πειραιά, ο Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος καθηγητής  στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δρ. Αντρέας Δαβαλάς Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κ.ά.