Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

2η Έκθεση «Το Ταξίδι Του Αυγού»

Το αυγό σαν μέσο συμβολισμού με λαογραφικό και εθνολογικό παρελθόν παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στους χώρους του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου και του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου στο Βαρνάβα Αττικής. Εκατοντάδες (600) αυγά φυσικά, ξύλινα, πέτρινα, μαρμάρινα, κεντητά, σκαλιστά, ζωγραφιστά, με αγιογραφίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δημιούργησαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα τόσο αισθητικό όσο και πολύχρωμο δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη της έκθεσης, να τα θαυμάσει αλλά και να τα μελετήσει αντλώντας τις γνώσεις του από τα έμπειρα στελέχη των δύο μουσείων.2h ekthesh to taksidi toy aygoy 1

Η τοποθέτηση του «πρώτου κόκκινου αυγού» στο εικονοστάσι της οικίας έως το επόμενο Πάσχα και οι ειδικοί ή γενικοί συμβολισμοί με γνώμονα την φύση, τη ζωή και τις θρησκευτικές εορτές παρουσίασαν μια ζωντανή πτυχή της ελληνικής λαϊκής τέχνης αλλά και της παγκόσμιας κουλτούρας. Η έκθεση παρουσιάστηκε σε ειδικές  βιτρίνες στο εκθεσιακό χώρο των δύο Μουσείων όπου την επισκέφτηκαν εκατοντάδες πολίτες.

2h ekthesh to taksidi toy aygoy 2

Ανάμεσά τους, το Λύκειο Καλιμασιάς Χίου, μαθητές  των  εκπαιδευτηρίων Μάνεση, και Τοσίτσειων σχολείων, το ΚΑΠΗ Ραφήνας- Πικερμίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού και η ιερέας της Αγγλικανικής Εκκλησίας  στην Ελλάδα κα Κριστίν Σακαλή. Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Βασίλης Οικονόμου.

2h ekthesh to taksidi toy aygoy 3