Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Έκθεση Ψηφιδωτού

Μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη έκθεση παρουσιάζεται στο πολιτιστικό κέντρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα «Ευάγγελος Σκουβαράς» από τις 1 έως τις 17 Ιουνίου.

ekthesh pshfidwtoy 1

Πρόκειται για την έκθεση ψηφιδωτού του γνωστού Ψηφιδογράφου Στέφανου Ντίνου, ενός καλλιτέχνη με σπουδές στην Ιταλία “Scuola di Mosaico”  του  Srilibergo, μια από τις πιο διάσημες και αξιόπιστες σχολές στην τέχνη του Ψηφιδωτού. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και έργα του, όπως και συντηρήσεις ψηφιδωτών    ξεπέρασαν τα όρια της χώρας μας και έφτασαν στην Ιορδανία, την Ρωσία, την Ρώμη, την Ιαπωνία, την Σαουδική Αραβία και την Αμερική. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα βραβεύτηκε πολλές φορές  παίρνοντας και το 1ο βραβείο στην ‘Artistico’ to 1999. Τα  εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 1 Ιουνίου όπου τα 47 έργα του καλλιτέχνη τοποθετήθηκαν τέλεια σε ένα χώρο,  άριστα διαμορφωμένο από την στυλίστρια Μαριάνθη Στεργίου.

ekthesh pshfidwtoy 2

Το πρώτο τριήμερο την έκθεση επισκέπτηκε μεταξύ των άλλων,  η Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα κα. Παππά  Μηλέα, ο καθηγητής Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος, η καθηγήτρια φιλόλογος κα. Ελένη Καραγιάννη, η καθηγήτρια και πρόεδρος του Συλλόγου «ΜΕΣΚΑ» Καλάμου κα. Μπατίδα, η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κοινότητας Βαρνάβα Μαριλένα Γέροντα, ο δημοσιογράφος και ξυλογλύπτης Γ, Φαλτάιτς ο εικαστικός και θεωρητικός της τέχνης κ.Λάζαρος Κωνταντινίδης, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Παναγιώτα Πλισή, η κεραμίστρια Νάσια Μπρισίμη, ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα Νικόλαος Βούλγαρης, ο κοινοτικός σύμβουλος Πέτρος Στάμου, οι ζωγράφοι κ.κ Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Βαρβαρέσος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  και νομαρχιακός σύμβουλος Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής  Αθανάσιος Μπαλής, ο διευθυντής του μουσείου και νομαρχιακός σύμβουλος Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής Πέτρος Κατσίκης, το μέλος  του Δ.Σ. της ΟΥΝΕΣΚΟ Αγγελική Καζανά και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Εύη Χριστοφιλοπούλου,