Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Έκθεση Κεραμικής 2005 Βαγγέλη Μπρισίμη

Μια σημαντική έκθεση και ταυτόχρονα εκδήλωση, με κοινωνικές προεκτάσεις, πρωτοποριακές όχι μόνο για τον Βαρνάβα  αλλά και για την Βόρεια Αττική, διοργανώθηκε από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.

ekthesh keramikhs 2005 vaggelh mprisimh

Επρόκειτο  για την έκθεση κεραμικής των Βαγγέλη και Αθανασίας Μπρισίμη. Το ιδιαίτερο και η καινοτομία της έκθεσης αυτής, είναι ότι ο δημιουργός - ο Βαγγέλης-, είναι παιδί με ειδικές  ανάγκες. Ένα παιδί που υπερέβαλε εαυτόν με την βοήθεια της οικογένειάς του, και σπούδασε την τέχνη αυτή στο ίδρυμα Παμακάριστος στη Νέα Μάκρη όπου και φοιτά. Επρόκειτο πράγματι για μια έκθεση κόσμημα, όπου οι δημιουργίες και η φαντασία του αναφερόμενου  αγγειοπλάστη μας άφησαν άφωνους. Στην έναρξη των εγκαινίων ο Διευθυντής του Μουσείου Πέτρος Κατσίκης τόνισε  πως ο πολιτισμός και η εθελοντική δράση σε τοπικό, περιφερειακό  και εθνικό επίπεδο, θα πρέπει να παρεμβαίνει καθημερινά και δυνατά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, είτε αυτό αφορά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς,  είτε στην προστασία του περιβάλλοντος, είτε στην κοινωνική αλληλεγγύη, είτε στο θέμα της αναπηρίας και των ίσων ευκαιριών σαν την συγκεκριμένη εκδήλωση του Μουσείου.

Το θέμα της αναπηρίας ανέλυσε στη συνέχεια η βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, συντονίστρια και στον τομέα της υγείας στη Βουλή, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα όλων μας να σκύψουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα και κυρίως να τα αναδείξουμε, ταυτόχρονα δε, να στηρίξουμε τέτοιες ενέργειες που πραγματικά προάγουν τον πολιτισμό και τον αναγάγουν σε κυρίαρχη στάση ζωής. Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε στη συνέχεια  η  Αντινομάρχης Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής κα Μαρία Κατσιμίχα, η οποία  έχει βιώσει τέτοια ζητήματα υγείας, αφού και η ίδια δίνει το δικό της αγώνα σαν μέλος του Δ.Σ της  Παμακάριστου Σχολής, καθώς επίσης και ο Νομαρχιακός σύμβουλος Παντελής Ασπραδάκης όπως επίσης και ο πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα Γεώργιος Κόλλιας. Στα εγκαίνια  παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντινομάρχης Ν.Α.Α κος Τόλιος, ο Νομαρχιακός σύμβουλος και διευθυντής Μετεωρολογίας κος Νικόλαος Καντερές, το μέλος της Περιφερειακής επιτροπής  Αττικής του ΠΑΣΟΚ κα Μαρίνα Ψωμά-Πέππα, το μέλος της γραμματείας Νομαρχιακής  Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βόρειας Αττικής Αθανάσιος Μπαλής,  ο προιστάμενος Πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης επί σειρά ετών κος Αθανάσιος Πλατανιάς καθώς και οι ζωγράφοι Δημήτριος  Βαρβαρέσος, Ελένη Φέγγου και Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου. Μήνυμα απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος Βασίλης Οικονόμου.

Κλείνοντας ο Διευθυντής του Μουσείου Πέτρος Κατσίκης ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη  απόφαση του  Δ.Σ. του Μουσείου, το στεφάνι για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα κατατεθεί από τον δημιουργό της έκθεσης Βαγγέλη Μπρισίμη δίνοντας  το μήνυμα και το στίγμα στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία, ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσες ευκαιρίες στην ζωή και ιδιαίτερα οι νέοι. Η έκθεση – εκδήλωση τελείωσε την Κυριακή 26 Μαρτίου με ιδιαίτερη επιτυχία.