Τα Μουσεία Βαρνάβα στον Βόλο για τον Ευάγγελο Σκουβαρά

Στο Βόλο σε εκδήλωση αφιερωμένη στον καθηγητή Ευάγγελο Σκουβαρά που καταγόταν από την κοινότητα Βαρνάβα, παραβρέθηκε και συμμετείχε η Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα με την εκπρόσωπό της κα Άννα Παπαδοπούλου, Πολιτική Επιστήμων και Υπ. Διδάκτωρ Διοικητικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών.  Την εκδήλωση πραγματοποίησαν οι συμμαθητές του Συνδέσμου Αποφοίτων έτους 1964, του 1ου Γυμνασίου Αρρένων Βόλου. Η κα Παπαδοπούλου στην ομιλία της τόνισε «με χαρά και συγκίνηση ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά σας για να τιμήσουμε τον (όπως του άρεσε να τον αποκαλούν) Βαγγέλη Σκουβαρά.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΚΟΥΒΑΡΑΣ 1939

Read more ...

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα στο Θέατρο Βέμπο

Την επιτυχημένη μουσική – θεατρική παράσταση «Συγνώμη, μαμά» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Βασιλειάδη θα παρακολουθήσουν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου οι φίλοι του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα στο Θέατρο Βέμπο (Καρόλου 18 Μεταξουργείο). Πρωταγωνιστούν  η Καίτη Παπανίκα και ο τραγουδιστής Αλέξανδρος Χατζής. Ο τελευταίος σε συνεργασία με τον Κώστα Χατζή έχει γράψει την μουσική και τα τραγούδια του έργου.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση φωτογραφίας για Ινδιάνους

Στην «έκθεση φωτογραφίας για τους ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα» παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα Πέτρος Κατσίκης και Μηλέα Παπά. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το ίδρυμα Γουλανδρή – Χορν, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό γενικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Read more ...

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα σε Καβάλα – Ξάνθη

Δύο νομούς επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Λαογραφικής εταιρείας  και του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα στην Βόρεια Ελλάδα. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν  η γνωριμία τους με τα αντίστοιχα λαογραφικά μουσεία των πόλεων της Καβάλας και της Ξάνθης.

Διαβάστε περισσότερα...