Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα σε Καβάλα – Ξάνθη

Δύο νομούς επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Λαογραφικής εταιρείας  και του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα στην Βόρεια Ελλάδα. Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν  η γνωριμία τους με τα αντίστοιχα λαογραφικά μουσεία των πόλεων της Καβάλας και της Ξάνθης.

Στο μουσείο της Καβάλας (η ανοιχτή πρόσκληση είχε δοθεί από το καλοκαίρι στον διευθυντή του Ι.Λ.Μ.Β κ. Πέτρο Κατσίκη), την αντιπροσωπεία του Βαρνάβα υποδέχθηκε το Δ. Σ  όπου και αντάλλαξαν εμπειρίες, αξιοποιώντας στρατηγικές και σχέδια για την προώθηση  της πολιτιστικής κληρονομιάς και δήλωσαν έτοιμοι να συνεχίζουν να αναζωογονούν  τις αυθεντικές παραδόσεις και τα έθιμα των περιοχών τους. Στη συνέχεια  οι ιδρυτές του λαογραφικού μουσείου Βαρνάβα ξεναγήθηκαν στο γνωστό μουσείο καπνού από τον πρόεδρό του.

Μεταξύ των αντιπροσωπειών ανταλλάγησαν συμβολικά δώρα  και ανανέωσαν το ραντεβού για τον Απρίλη του 2008 όπου «οι δρόμοι του ψωμιού» θα κάνουν στάση για να ξαποστάσουν στο λαογραφικό μουσείο της πόλης της Καβάλας. Επίσης η αντιπροσωπίας της Λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα με επικεφαλή την πρόεδρό της κα Μηλέα Παππά επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο λαογραφικό μουσείο της Ξάνθης.

Ταυτόχρονα ο επιστημονικός συνεργάτης της λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα κ. Νίκος Κουρής παρέστη στη Κέρκυρα σε ημερίδα σχετικά με τον εθελοντισμό όπου στην τοποθέτησή του εξειδίκευσε το πεδίο του εθελοντισμού πάνω στην πεντάχρονη εμπειρία του δικτύου εθελοντών του μουσείου Βαρνάβα.