Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Έκθεση φωτογραφίας για Ινδιάνους

Στην «έκθεση φωτογραφίας για τους ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής στις αρχές του 20ου αιώνα» παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα Πέτρος Κατσίκης και Μηλέα Παπά. Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το ίδρυμα Γουλανδρή – Χορν, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό γενικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια μοναδική έκθεση που περιλαμβάνει αναπαραγωγές των ιστορικών φωτογραφιών του Έντουαρτ Κέρτις (1869 –1952), ενώ δημιουργήθηκε με σκοπό να τιμήσει τους αυτόχθονες της Βόρειας Αμερικής, την ιστορία αλλά και τον πολιτισμό τους. Αναδεικνύει την μεγάλη και μοναδική ποικιλία των ινδιάνικων φυλών της Βόρειας Αμερικής από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τις επισκέψεις του Κέρτις στους οικισμούς τους στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη για μας έκθεση διαφορετική από όλες τις άλλες, που μας δίνει τη δύναμη να αξιοποιήσουμε το μεγάλο φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου» δήλωσε  η Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα κα. Μηλέα Παππά. Ενώ ο διευθυντής του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου κ. Πέτρος Κατσίκης τόνισε ότι ήδη το αρχείο αυτό ψηφιοποιείται,  από την επιστημονική και ερευνητική ομάδα του Μουσείου  και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματά της, τόσο σε επίπεδο έκθεσης φωτογραφίας, όσο και σε επίπεδο έκδοσης λευκώματος.