Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα στο Θέατρο Βέμπο

Την επιτυχημένη μουσική – θεατρική παράσταση «Συγνώμη, μαμά» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Βασιλειάδη θα παρακολουθήσουν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου οι φίλοι του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα στο Θέατρο Βέμπο (Καρόλου 18 Μεταξουργείο). Πρωταγωνιστούν  η Καίτη Παπανίκα και ο τραγουδιστής Αλέξανδρος Χατζής. Ο τελευταίος σε συνεργασία με τον Κώστα Χατζή έχει γράψει την μουσική και τα τραγούδια του έργου.

Το έργο είναι η διαδρομή μίας γυναίκας από 15 μέχρι 95 χρονών. Σαν κόρη, σαν σύζυγος, σαν μάνα, σαν γιαγιά, σαν γειτόνισσα, σαν φίλη, σαν γνωστή. Η πρωταγωνίστρια επισκέφτηκε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα μαζί  με τον ζωγράφο και καθηγητή Σπύρο Παπανίκα, όπου και εντυπωσιάστηκαν τόσο από την αυθεντικότητα των χώρων όσο και από την  νέα αίθουσα τέχνης του μουσείου «Ευάγγελος Σκουβαράς» που ήδη διαμορφώνεται.  Οι ιδρυτές του Μουσείου κ. Πέτρος Κατσίκη και κα. Μηλέα Παπά  ευχαρίστησαν για την πρόσκληση την κα.  Παπανίκα,  ενώ της δώρισαν  το βιβλίο του Γιάννη Πέππα  «Αρβανίτες» γνωρίζοντας ότι και η ίδια είναι Αρβανίτισσα.