Τα Μουσεία Βαρνάβα στην Σικελία για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά

Στην Σικελία μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Gryndtvig που εποπτεύεται στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και με κεντρικό θέμα την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς παραβρέθηκε η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα με στελέχη και εθελοντές τόσο του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου  όσο και του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου, τα οποία εδρεύουν στον Βαρνάβα Αττικής.

20141016 194920

Read more ...

Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στη Λετονία

Στη Λετονία μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig που εποπτεύεται στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και με κεντρικό θέμα την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς παραβρέθηκε η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα με στελέχη και εθελοντές τόσο του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου  όσο και του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου, τα οποία εδρεύουν στο Βαρνάβα Αττικής. Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες επιπλέον της Ελλάδας και της Λετονίας, από την Ιταλία (Σικελία), την Ολλανδία, τη Μάλτα, την Αγγλία και την Πολωνία. 

h laografiki etaireia varrnava gia thn aulh politistikh klhronomia sth letonia 1

Διαβάστε περισσότερα...

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα στη Μάλτα

Την πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλλέτα, επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος που αφορά την συνεργασία Ευρωπαϊκών Μουσείων.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με δύο πτυχές:

α) της ιστορικοπολιτισμικής κληρονομιάς και

β) τη διαθεσιμότητα των σύγχρονων πληροφοριακών τεχνολογιών στις ανάγκες των Μουσείων.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα στην Σικελία

Συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή του πορεία το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα βρέθηκε στη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα στη Σικελία. Στο διεθνές αυτό μίτινγκ στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Σωκράτης αναλύθηκε σε βάθος η πορεία του προγράμματος με την συμμετοχή επτά ευρωπαϊκών κρατών, από τη βόρεια, τη κεντρική και τη νότια Ευρώπη. Η τεχνολογία σαν μοχλός ανάπτυξης στην ανάδειξη του πολιτισμού στον πολύχρωμο πολιτισμικό χάρτη της ενωμένης Ευρώπης, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για όλους τους εταίρους καθώς η επιμόρφωση ανηλίκων είναι σε κάθε ατζέντα συζήτησης και μάθησης όλων των ευρωπαϊκών κρατών.

Διαβάστε περισσότερα...

Page 1 of 2