Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα στη Δανία

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η παρουσία της Λαογραφικής εταιρείας και του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Σωκράτης. Μετά τη Λετονία, τη Μάλτα, την Ελλάδα και τη Γαλλία ακολούθησε η Κοπεγχάγη, πρωτεύουσα της Δανίας. Την αντιπροσωπεία των δύο πιο πάνω φορέων, συνόδευε η καθηγήτρια αγγλικών και εθελόντρια του μουσείου κα Χριστίνα Σακαλή, όπου με την εμπειρία της και τις γνώσεις της προσέφερε πολύτιμο έργο στην αποστολή αυτή.

Η τοποθέτηση της προέδρου κας Μηλέας Παππά στο διεθνές μίτιγκ, αφορούσε προτάσεις «για την ανταλλαγή της κουλτούρας των ευρωπαϊκών χωρών μέσω της εκπαίδευσης ενηλίκων και η οποία θα προσφέρει τα μέγιστα στον καινούργιο κόσμο που διαμορφώνεται χωρίς προκαταλήψεις και διαχωριστικές γραμμές». Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο, με ανοιχτό πολιτισμικό ορίζοντα και θετικές παραμέτρους για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης στους χώρους της μάθησης, του πολιτισμού και βέβαια της εκπαίδευσης. Οι παραπάνω προτάσεις καθώς και το σχέδιο έγιναν στο σύνολό τους αποδεκτά από όλους τους ευρωπαϊκούς εταίρους και θα αποτελέσουν το κυρίαρχο θέμα της νέας ατζέντας  στο επόμενο διεθνές μίτινγκ. Ο διευθυντής του μουσείου κος Πέτρος Κατσίκης δήλωσε ότι «όλο αυτό το διάστημα αναπτύχθηκε μια διαρκή συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες του εικονικού μουσείου καθώς επίσης και για την διάχυση της δια βίου εκπαίδευσης» και «ότι τα συμπεράσματα των συζητήσεων αυτών αύξησαν τον εκπαιδευτικό ορίζοντά μας, τόσο σε επίπεδο μάθησης όσο και σε επίπεδο εξάσκησης των νέων ψηφιακών τεχνολογιών δεδομένου ότι στη σύμπραξη συμμετέχουν τρία (3) πανεπιστήμια του εξωτερικού ενισχύοντας τους υπόλοιπους και με τις επιστημονικές τους γνώσεις».