Ωράριο Λειτουργίας

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή μόνο με ραντεβού. Επίσημες αργίες κλειστά.

Το Μουσείο Βουκουρέστι

Το Village Museum ένα ιδιαίτερο υπαίθριο μουσείο και το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο στο Βουκουρέστι επισκέφθηκαν τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου και του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα.

to moyseio sto voykoyresti 3

Το Village Museum  αποτελεί μουσείο πιστής αναπαράστασης ρουμάνικου χωριού, δημιουργήθηκε το 1936 και περιέχει 305 ξύλινα σπίτια, εκκλησίες και ανεμόμυλους απεικονίζοντας την ιστορία και την πολυμορφία της αγροτικής αρχιτεκτονικής της υπαίθρου της Ρουμανίας ενώ θεωρείται το μεγαλύτερο ανοιχτό μουσείο στο είδος του στην Ευρώπη.

to moyseio sto voykoyresti 2 to moyseio sto voykoyresti 1

 

Στο Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βουκουρεστίου τα στελέχη του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διατροφικές συνήθειες των Ρουμάνων, για το είδος των άρτων που χρησιμοποιούσαν και τους συμβολισμούς τους σε μερικά από αυτά καθώς περιείχαν πάνω τους σχέδια και αναπαραστάσεις. Οι εκπρόσωποι των μουσείων Βαρνάβα επισκέφθηκαν επίσης εκκλησίες και μοναστήρια, συνομίλησαν με μοναχούς και ρουμάνους ιερείς  καθώς τα θρησκευτικά και λατρευτικά ψωμιά ανά τον κόσμο αποτελούν μέρος της επιστημονικής έρευνας του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου.