Σε Διεθνές Συνέδριο στην «Αιώνια Πόλη» πρωτεύουσα της Ιταλίας παρεβρέθηκε το Ευρωπαικό Μουσείο Άρτου για τέσσερεις μέρες όπου στα θέματα αντζέντας περιέχονταν η Διατροφή και τα Αγροτικά Προιόντα.
Στο συνέδριο αναλύθηκαν οι στόχοι και οι δραστηριότητες του πρωτότυπου μουσείου καθώς προβάλει τη διατροφή μέσω του άρτου σε ένα περιβάλλον άρρηκτα συνδεδεμένο με τον σεβασμό στη μητέρα γη και τη πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Το δημητριακό ένα τόσο σημαντικό αγαθό της γης για τους λαούς του κόσμου και παράλληλα ιερό προιόν της Μεσογείου προβλήθηκε με τον καλύτερο τρόπο μέσω της φιλοσοφίας και λειτουργίας του μουσείου καθώς τα παραδοσιακά ψωμιά της χώρας μας πολλές φορές δημιουργούνται βασισμένα στα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.