Εγκαινίασε το Μουσείο Ψωμιού ο Αρχιεπίσκοπος

Χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή την διατήρηση της παράδοσης" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τα εγκαίνια της έκθεσης Λατρευτικού και Θρησκευτικού ψωμιού με τίτλο "πρόσφορο-άρτος-τάματα" που διοργανώνεται από το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα.

egkainiase to mouseio psomiou o arxiepiskopos 1

Διαβάστε περισσότερα...

Οι «Δρόμοι του ψωμιού» οδηγούν στο αεροδρόμιο

Η φωτογραφική περιήγηση στον κόσμο του ψωμιού, στις παραδόσεις και τα έθιμα του αποτυπώνεται στην έκθεση, με τίτλο «Οι δρόμοι του ψωμιού», η οποία παρουσιάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

oi dromoi tou psomiou odigoun sto aerodromio

Διαβάστε περισσότερα...

Ψωμί «ζυμωμένο» με παράδοση

Μουσείο Ψωμιού έγινε ένα παλιό αρχοντικό στον Βαρνάβα. «Το ψωμί αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας κάθε περιοχής. Η διαδικασία της σποράς και του ζυμώματος μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για την κάθε εποχή. Η διαδρομή του ψωμιού στον χρόνο είναι εντυπωσιακή και ο καθένας μπορεί να μάθει πολλά μέσα από αυτή για έναν τόπο».

psomi zimomeno me paradosi

Διαβάστε περισσότερα...

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου και το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα

Δεν ξέρετε ότι στον Βαρνάβα υπάρχουν δύο υπέροχα μουσεία; Αξίζει λοιπόν να κάνετε μία Κυριακάτικη βόλτα και να δείτε από κοντά την αξιόλογη συλλογή άρτων, η οποία θεωρείται από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Θα εντυπωσιαστείτε από το πως διασώζεται και αναδεικνύεται ένα κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και θα αισθανθείτε τις κινητήριες δυνάμεις αυτού του έργου, δηλαδή την αγάπη και το μεράκι. Και εάν έχετε παιδιά, θα ενθουσιαστούν με τα εργαλεία και τις φορεσιές. Επίσης αν θέλετε, στον ελεύθερό σας χρόνο, να μάθετε την τέχνη του αργαλειού και του κεντήματος του ψωμιού, μπορείτε τώρα να δηλώσετε συμμετοχή για τα προγράμματα ενηλίκων τα οποία ξεκινάνε τον Νοέμβριο.

to mouseio artou kai to diadrastiko mouseio

Διαβάστε περισσότερα...

Page 1 of 2