Διήμερη εκδήλωση στον Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα αφιερωμένη στη γυναίκα

Μαρ 16, 2020

«Η συμβολή της γυναίκας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και ο ρόλος της Ελληνίδας γυναίκας σήμερα – Ανοιχτό Φεστιβάλ Τέχνης» αποτελεί το θέμα της διήμερης εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού μουσείου Άρτου στον Βαρνάβα Αττικής στις 18 και 19 Ιουλίου 2020.

Στην εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, θα μιλήσουν η κα Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ο Πρωτοπρ. Αντώνιος Καλλιγέρης, Πρόεδρος Δ. επιτροπής Υπ. Γυναικείων Θεμάτων Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Εκπαιδευτικός και ο κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, Επισκέπτης Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου και Καθηγητής Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Η διήμερη εκδήλωση θα περιλαμβάνει και εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής από καλλιτέχνες καθώς και έργα των μαθητών του δημοτικού σχολείου Βαρνάβα. Συμμετέχουν, επίσης, το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Παραδοσιακή Φλόγα», ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βαρνάβα «Ευάγγελος Σκουβαράς». Την εκδήλωση στηρίζουν το ΥΠΠΟ και οι εταιρείες Καραμολέγκος, Μύλοι Παν. Δάκου, Οινότρια Γη και Σκλαβενίτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου 19.00-23.00 και την Κυριακή 19 Ιουλίου 10.00-13.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με τον κάθε επισκέπτη να τηρεί τους κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Η πρόσκληση της εκδήλωσης