Οι «Δρόμοι του ψωμιού» οδηγούν στο αεροδρόμιο

Σεπ 24, 2014

Η φωτογραφική περιήγηση στον κόσμο του ψωμιού, στις παραδόσεις και τα έθιμα του αποτυπώνεται στην έκθεση, με τίτλο «Οι δρόμοι του ψωμιού», η οποία παρουσιάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η έκθεση αποτελεί μέρος της συλλογής του – μοναδικού στο είδος του- Ευρωπαϊκού Μουσείου Aρτου και, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι δρόμοι του ψωμιού», ταξιδεύει κάθε χρόνο σε πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού. Τα εκθέματα του μουσείου συνιστούν τη μεγαλύτερη συλλογή παραδοσιακού και «κεντημένου» ψωμιού στην Ευρώπη, με 1.500 άρτους από την Ελλάδα και σαράντα χώρες όλης της γης.

Με δέος προς τη «μητέρα γη» και βαθιά συνδεδεμένη με το περιβάλλον και την τέχνη, η έκθεση φιλοδοξεί όχι μόνο να αναδείξει, αλλά και να διασώσει την πολιτιστική κληρονομιά.

Οι επισκέπτες και οι ταξιδιώτες του αεροδρομίου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον κύκλο της ζωής και του χρόνου, όπως αναδύεται από έθιμα της Ελλάδας και του εξωτερικού και ξεπροβάλλει στο πλούσιο υλικό από φωτογραφίες παραδοσιακών και «κεντημένων» ψωμιών, καθώς η καλλιέργεια της γης, η σπορά, ο θερισμός, το άλεσμα και το ψήσιμο μετατρέπουν το ψωμί σε φυσικό και ανθρώπινο έργο τέχνης. Το σιτάρι, το ιερό προϊόν της Μεσογείου και η ανεκ τίμητη αξία του για τη διατροφή όλων των λαών του κόσμου, αποτυπώνονται ιδανικά από τον φωτογραφικό φακό.

Πληροφορίες: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (χώρος «Περιβάλλον και Πολιτισμός», επίπεδο Αναχωρήσεων στον ημιώροφο, είσοδος 3), Σπάτα, τηλ.: 210 3530000. Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαΐου – 31 Αυγούστου. Πρόσβαση όλο το 24ωρο.

 Σύνδεσμος: http://www.naftemporiki.gr/story/381995